Kasza jaglana na słodko – musisz spróbować
Kasza jaglana to produkt, który można wykorzystać w różnego rodzaju daniach – do obiadu? Żaden problem. kasza jaglana na słodko do deseru? Również nie widzę problemu, aby ja wykorzystać. Dzisiaj mam dla Was przepis, który jest deserem. Szybki i prosty w przyrządzeniu. Potrzebujesz jedynie 4 składników.
Składniki
- 50g kaszy jaglanej
- 100g mleka
- 25g miodu
- 1 łyżeczka wiórek kokosowych
Makroskładniki
- Kalorie 329
- Białko 9,3
- Węglowodany 62
- Tłuszcze 5,5
Kasza jaglana na słodko – przygotowanie
Ugotuj kasze jaglana z mlekiem. Dodaj miód, wiórki. Włóż wszystko do naczynia i piecz w piekarniku. Jeżeli lubicie mniej słodkie wykorzystajcie mniejsza ilość miodu, jest naprawdę słodka.