deser bounty
Desery, Przepisy, Slider

Fit bounty – tylko 227 kcal – przepis

Fit bounty to deser na bazie mleczka kokosowego z dodatkiem migdałów. Jest szybki i prosty w przygotowaniu. Dobra alternatywa, jeżeli przyjdzie Ci ochota na coś słodkiego, a masz już dość „tradycyjnych” słodyczy.

Pomimo wielkich starań nie potrafię obyć się bez słodyczy, często jest tak, że muszę zjeść coś słodkiego. Batonik proteinowy, wymyślony przeze mnie bądź innego blogera deser to tylko część słodyczy, która ląduje u mnie w diecie. Fit bounty to jeden z moich ulubionych słodyczy zaraz po batonikach proteinowych. Często po niego sięgam, ponieważ można go zrobić z łatwo dostępnych produktów, a wykonanie jest banalnie proste. Podana w opisie gramatura przeznaczona jest na sześć porcji, więc śmiało możecie składniki podzielić na 6 i zrobić tylko i wyłącznie dla siebie.  

Przygotowanie takiego deseru zajmie Ci maksymalnie kilka minut. Jeżeli poświecisz te chwilę na przyrządzenie go i powstrzymasz się przed zjedzeniem deseru do następnego dnia, to zapewniam Cię, że Twój kolejny poranek będzie znacznie barwny i przyjemniejszy. 

Fit bounty – składniki

  • 400 ml mleka kokosowego light
  • 150 gram wiórków kokosowych
  • 2 łyżki kakao
  • żelatyna
  • miód
  • do ozdoby pokruszone migdały

Makroskładniki (Całość jest przeznaczona na 6 porcji)

  • Kalorie 1367
  • Białko 12
  • Węglowodany 68
  • Tłuszcze 123

Fit bounty – Przygotowanie

Przygotowanie Fit Bounty jest bardzo proste i szybkie, a efekt końcowy smakuje równie pysznie jak oryginalny baton Bounty. To idealna przekąska dla osób aktywnych i zdrowo odżywiających się, którzy chcą zadbać o swoje zdrowie i sylwetkę bez rezygnacji z pysznych smaków.

Wymieszaj w jednym pojemniku mleko kokosowe, wiórki, miód i żelatynę. Podziel tę masę na 2 części. Do jednej z nich dodaj kakao. Masy te staraj się układać na przemian w naczyniu. Udekoruj migdałami. Włóż do lodówki na kilka godzin. Smacznego.

One thought on “Fit bounty – tylko 227 kcal – przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *