babeczki
Desery, Przepisy, Slider

Babeczki czekoladowe brownie – przepis

Lubicie babeczki czekoladowe? Phi, kto nie lubi! Każdy je uwielbia! Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne babeczki czekoladowe brownie. Dla tych co nie wyobrażają sobie kawy połączonej z czymś słodkim muszą ich spróbować. Przepis jest banalnie prosty, a smak nieziemski.

Do babeczek zostało wykorzystane WPC (polewa), aby podpić delikatnie białko, natomiast jeżeli nie macie w swojej kuchni tego typu białka – możecie dodać do każdej babeczki twarożek/serek wiejski. Zdarzyło mi się zasmakować właśnie babeczek z twarożkiem i niestety z jednej, którą planowałem zjeść skończyło się na kilku. Były przepyszne.

Starczy tego gadania – czas na mój przepis!

Składniki

100g gorzkiej czekolady (im więcej % tym lepiej
16g masła
140g banana
30g płatków owsianych
2 jajka
100g mąki
30g białka WPC – u mnie było ciasteczkowe
50g Jogurtu naturalnego

Makroskładniki (12 sztuk babeczek)

Kcal: 1554
Białko: 63,1
Węglowodany: 159,3
Tłuszcz: 70,3g

Babeczki czekoladowe brownie – przygotowanie

Czekoladę rozpuścić na ogniu z masłem. Następnie składniki tj. banan, płatki owsiane, jajka oraz mąkę dodać do zrobionej polewy. Dokładnie wymieszać, aby uzyskać jednolitą konsystencję. Piec w piekarniku 25 minut / 175 stopni. Białko WPC dodać do jogurtu i wymieszać na gładką masę. Jeżeli nie masz WPC, a chciałbyś podbić tak samo jak ja białko dorzuć do środka każdej babeczki twarożek – taką ilość, która Cię zadowoli i pozwoli, aby babeczka nie rozleciała się. Twoje babeczki czekoladowe brownie są gotowe! Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *